Impuls voor poptalent in Parkstad

on

Jonge popmuzikanten in Parkstad krijgen meer kansen om hun talenten te ontwikkelen. Stichting Popmuziek Parkstad (SPP), de Oefenbunker en poppodium NIEUWE NOR gaan gezamenlijk aan de slag met een nieuw plan voor talentontwikkeling in de regio. Het Parkstad Popstad Talentontwikkelingsplan wordt ondersteund door zes Parkstad gemeenten en de Provincie Limburg en sluit aan op bestaande initiatieven.

23056197301_9d78fdf7f9_o_preview

Drie partijen die actief zijn op het gebied van talentontwikkeling in popmuziek, te weten Stichting Popmuziek Parkstad (Kerkrade), de Oefenbunker (Landgraaf) en poppodium NIEUWE NOR (Heerlen), hebben een gezamenlijk talentontwikkelingsplan opgesteld waarmee ze jonge popmuzikanten in Parkstad meer kansen gaan bieden om hun talenten te kunnen ontwikkelen. Het gezamenlijk plan voorziet in drie stappen en zet in op scouting, begeleiding en doorontwikkeling van poptalenten. Het is een doorlopende leerlijn die gaat van ontmoeting door jonge talenten op de basisschool, leren samen spelen, het opdoen van ervaring via podiumkansen op (eu)regionaal niveau tot een intensieve begeleiding van een volledig jaar op allerlei aspecten van de popmuziek business. Een aantal toptalenten worden in dit jaar als ‘Artist In Residence’ klaargestoomd tot een (semi-)professioneel niveau. Op diverse momenten kunnen de talenten aansluiten op provinciale en landelijke trajecten.

21197628505_5f8c46ebe9_o_preview

De coördinatie van de uitvoering ligt bij de genoemde drie kernorganisaties onder de vlag van Parkstad Popstad. Uniek aan het nieuwe plan is de intensieve regionale samenwerking, over de gemeentegrenzen heen. Naast de genoemde partijen participeren de muziekscholen, Stichting Muziek-en dansschool Kerkrade (SMK) en SCHUNCK*, als partner in het talentenplan. Ook worden particuliere docenten/organisaties betrokken zoals Popschool Parkstad, Ben Berendsen, Studio Het Podium, David De Haas en Stichting The Keysessions. Gedeputeerde Koopmans van de Provincie Limburg: “Parkstad loopt voorop met deze unieke samenwerking die relevant is voor heel Limburg.” Het talentenplan wordt ook gedragen door o.a. Stichting Popmuziek Limburg aangezien het perfect aansluit bij andere talentontwikkelingsprogramma’s in Limburg.

De projectbegroting van €132.015,- wordt voor een derde gefinancierd door de deelnemende partijen, voor een derde door de gemeente Heerlen, Kerkrade, Brunssum, Landgraaf, Voerendaal en Onderbanken en voor een derde door de Provincie Limburg.

Foto’s: Sascha Teschner

21009906000_ddbd7e9c44_o_preview

Advertentie

Één reactie Voeg uw reactie toe

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s